1.5.2017

Koti toisen silmin
Neiti turkoosin kanssa juttelimme siitä, että on mielenkiintoista nähdä oma koti jonkun toisen silmin ja siitä tuli mieleeni eräs helmikuinen päivä, kun haimme ystävämme Anniinan Hyvinkäältä ja suuntasimme museokortit kourassa Riihimäen taidemuseoon katsomaan Inari Krohnin näyttelyä. Olimme näyttelyn jälkeen inspiraatioryöpyn vallassa ja heti seuraavana aamuna oli kaivettava vesivärit ja maalattava Inari Krohnin inspiroimat ajatukset paperille. Anniina maalasi meille tämmöisen näkymän ja hyvä, että niin teki, sillä huonekalut eivät enää ole noilla paikoillaan, mutta on kuitenkin yhdenlainen muisto tästä näkymästä.

Inari Krohnin töihin kannattaa ehdottomasti tutustua, vaikkapa tuolla näyttelyssä, sillä vaikka hän onkin tunnettu taidegraafikkona oli näyttelyssä myös muiden tekniikoiden töitä, kuten häkellyttävän hienoja taiteilijakirjoja ja uskomaton piirretty kasvio. Näyttely päättyy 21.5.2017. Eikä Riihimäen taidemuseota kannata senkään jälkeen unohtaa, sillä seuraavana näyttelynä näyttäisi olevan Tuija Lampisen maalauksia.

-Tuija-

2 kommenttia:

 1. Hieno tuo Anniinan maalaus, tosi hieno.

  Se Inarin kasvio oli Tampereella pari vuotta sitten, häkellyttävä. Teen yhä asioita sen inspiroimana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parasta, että just sinä oot nähny sen saman kasvion. Kannustin Nestoria tekemään oman versionsa myös vaikka puutarhan kasveista tänä kesänä, mutta taitaa olla vähän liian kiireinen siihen.

   Poista