Nestori

Nestori on Helsingissä syntynyt erityishahmo, jolle Prisman parkkihallin ramppi ylätasolle on ramppi kohti ääretöntä ja sen yli. Nestoria ei monikaan asia haittaa, melko mutkaton ja huoleton tyyppi. Huolellinen kylläkin, monissakin asioissa, muttei huolestuva tai ryppyotsainen kauhistelija. Nestori ei aseta itselleen rajoituksia ja on aina avoin uudelle.

Hänen suurin haaveensa on oma uutuuttaan kiiltävä ruotsalainen yleiskone, sellaisten kuvia hän tapaa katsella iltaisin, kaikilla lisävarusteilla. On opetellut leipomaankin ruotsinkielisesti Linda Lomelinon opastuksella.

Jos jossain on taimiale tai multatarjous sinne on tämän vihernenän päästävä. Mikään nimenmuistaja ja latinankielisten luettelija hän ei missään nimessä ole, vaan puutarhaan valitaan kasveja estetiikka edellä. Tutustuminen kasvien kasvuolosuhdevaatimuksiin käy yrityksen ja erehdyksen kautta. Yleensä Nestori on istuttanut kasvin maahan ennen kuin perusteellinen tiedonhakuni on saatettu loppuun.

Kahvinsa tämä pitkätukkainen rillipää juo nykyisin aivan miten sattuu, mutta teehen hän lisäisi aina hunajaa, mikäli siihen tarjotaan mahdollisuus. Kaikkiruokainen sopii kuvaavaksi sanaksi, sillä vaikka arkena ruoka onkin kasvispainotteista on Nestori kodin ulkopuolella ennakkoluuloton maistelija ja aina notkumassa kaupan maistiaistarjottimien äärellä.

Nestorin tapana on luoda järjettömiä uudissanoja, joiden tarkoitusta kavereiden kanssa jäämme arvailemaan. Usein mielikuvitus on jo kolme lausetta edempänä, kuin puhe, joskus on siis vaikea pysyä kärryillä. Käsittämättömän kielensä lisäksi Nestori tunnetaan kovasta äänestään. Aikoinaan, kun emme vielä tunteneet toisiamme olin kovin ärsyyntynyt kovaäänisestä peikon näköisestä tyypistä, joka tuli kesken tärkeiden toimien (tositeeveeohjelmat) muka kehumaan porkkanakakkuni koostumusta serkkuni olohuoneeseen. Tiesinhän itsekin sen olevan parasta synttärikakkujen aatelia, eikä mitään pakastekönttiä. Sittemmin olen jättänyt kakkujenteon Nestorille ja keskittynyt enemmän niihin tärkeisiin toimiin (tositeeveeohjelmat).

Eläimet, luonto, kasvit ja puutarha, taide ja kulttuuri ovat jokapäiväistä leipää inspiroitumiselle, eikä Nestorikaan ole oma itsensä, ellei edellämainittujen välillä vallitse hyvä balanssi.

Kysyin vielä, että mitkä asiat maailmassa tällä hetkellä Nestoria kiinnostavat, siihen hän vastasi seuraavasti:
installaatiot, kevät, auringonvalon lisääntyminen, vanhan ajan pianojazz, hyvät raaka-aineet, alennusmyynnit, keittiössä tyhjyyttä ammottavat hyllyt ja niiden tuomat mahdollisuudet, vaihtokaupat, uuden luominen, kohtaamiset, tarinat, höperyys, ajattomuus, ruokaähky, vaatteisiin ilmestyvät reiät, retkeily, museokäynnit, kissanrapsutus, puulämmitys, autolla ajaminen, kahvittelu, ystävät, vierailut, pikkulinnut, puput, jotka syövät omenapuun oksat, pupunpapanat kuistilla, hiljaisuus, omat mietteet, rauha ja puuhastelu.Nestorin löytää instagramista herraloytamo nimellä ja samalla nimellä myös Pinterestistä.