26.6.2017

Se puhuu


Sain kerran idean, kun katselin roskalavalta löytyineitä vanhoja Singerin päättömiä naisia, että mitäköhän on sellaisen sisällä. Asia vaivasi minua kovin, olisin halunnut ratkoa kankaan auki ja kurkkia sisälle, mutta ajattelin, etten osaa kuitenkaan laittaa nukelle uutta kangasta yhtä kauniisti päälle, joten juttu vähän unohtui. Meille ajautui (hyvin yleinen tilanne) kaksi vanhaa ja toimivaa kaiutinta ja kuvitelmissani näin mallinuken ja kaiuttimen yhdessä. Ehdotin Nestorille, voisiko mallinukesta tehdä kaiuttimen jotenkin kauniisti ja sen jälkeen kiinnostus tehdä kuorintaoperaatio nukelle heräsi.

Meillä oli nukkeja kaksi ja toinen nukeista oli sopivampaa kokoa alkuperäistarkoitukseensa, joten otimme käsittelyyn isokokoisemman. Kankaan alta löytyi kerros pehmikettä ja sen alta muotoiltua pahvia. Nukelle oli varmasti roskalavalle heitettäessä tullut vyötärömurtuma, joten pääsimme helposti  käsiksi sisuksiin.Murtuman takia koko nukke piti vahvistaa metallisin tukiraudoin ja paperoida moneen kertaan. Kaiuttimet Nestori laittoi molemmin puolin lantiota ja jottei ääni olisi aivan luolamaisen ontto jäi lantiolle vielä aukot.  Kaiuttimissa olleet johtojen ulostulot pystyttiin hyödyntämään, mitään kaupasta ostettua ja uutta ei nuken uuteen asuun tarvittu. Sanomalehti, liisteri ja voimapaperi löytyivät myös omista varastoista.
Nyt nukke näyttää tältä. Se on aavistuksen vino, mutta oikeastaan se sopii sille hyvin. Ajatuksena on pukea sille kaunis minihame, jotta kaiuttimet jäävät piiloon, mutta muutoin se saa olla voimapaperin värinen ainakin niin kauan, kunnes kyllästyn ruskeaan ja maalaan sen.

Vielä se ei ole koesoittoa enempää toimittanut uutta virkaansa, sillä oikea paikka tälle päättömälle naiselle on tulevaisuuden olohuoneessa.

-Tuija-

4 kommenttia:

 1. En voi muuta sanoa kun että se on ihan mahtava!

  VastaaPoista
 2. Hahaa, aivan mahtava idea! :D Minäkin haluan mallinukkekaiuttimen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa joululahjalistalle! Minäkin monta vuotta toivoin omaa vesisikaa ja yks joulu se vaan tupsahti pahvilaatikosta ja ilahduttaa nyt päivittäin ja hyvin on viihtynyt ilman eläintarhan tai luonnon vesiolosuhteita.

   Poista