5.2.2018

Pakkaspäiviä


Joulupaketista paljastui viiden vuoden päiväkirja, kauniilla mustalla kangaskannella. Olen täyttänyt jokaiselle päivälle kylmän määrää, ulkotilan ja sisätilan havaintoja, ympäröivän maailman asioita, purkautuneita tulivuoria, vaaleja ja lakkoja. Asiat tuntuvat viiden vuoden päästä varmasti sellaisilta, ettei niitä muuten olisi muistanut.

Mökillä sellaiseen päiväkirjaan merkittiin kalasaaliit ja veden lämpötilat, soutumatkat ja ensimmäiset uimiset, vieraat ja myrskyt. Ehkäpä joku arjen museo joskus kiittää, että ihmiset ovat pitäneet pienistä havainnoistaan päiväkirjoja.

Meillä viime aikojen sisätilan havaintoja ovat olleet: pakkaspäivien aurinko, joka aamuisin riittää vitriinin ovesta sisään, kissan kaksi majapaikkaa keltaisen lampun alla hammaslääkärikaapin päällä sekä pahvilaatikossa kamiinan tulen äärellä. Keksittiin leipoa mustikkamuffinsseja yhtenä päivänä ja toisena päivänä Nestori järjesteli keittiön uusiksi. Ja uskotteko nyt kun näette, että ritarinkukka todella on neljällä kukallaan suurempi, kuin ihmispää ja kaiken lisäksi tämä on jo sen toinen kukkavana.-Tuija-

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia jälleen kerran! Minä joskus leikittelen ajatuksella viiden vuoden päiväkirjasta, mutta luulenpa että se jäisi viiteen päivään. Siispä tyydyn hyödyntämään blogia päiväkirjana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo viiden vuoden päiväkirja sisältää eniten säähavaintoja ja sitä on helppo täyttää, kun kirjoitustilaa on niin vähän. Tässähän mennään vasta maaliskuussa, että kyllä se varmaan jo heinäkuussa on unohtunut jonkun paperikasan alle.

      Poista