22.7.2018

Äkkilähtövinkki Padasjoelle

Perjantaina 13. heinäkuuta lähdimme sinne missä heinäsirkat sirittävät ja valkoisissa verhoissa kiipeilevät kärpäset. Siellä on joskus menty ruokajonoon ja kirjoitettu kouluaineita, mutta nykyisin se on taiteen koti. Siispä nenät kohti tämän vuoden Ars Auttoista, joka tänä kesänä on avoinna vain viikonloppuisin heinäkuun ajan. Eli Löytämön vinkki tulee nyt viimetipan ja äkkilähtöjen ystäville, ensi viikonloppuna 27.7.-29.7. ehtii vielä ja kannattaa ehtiä. Suosittelen jättämään kaikki mahdolliset kesähäät ja markkinat väliin ja suuntaamaan kohti Padasjoen Auttoista. Sehän on oikeastaan matkan varrella oli matkalla mihin tahansa.

Tänä vuonna esillä on itse asukkaiden taiteilija -ja muotoilijapariskunnan Komugi Andon ja Teemu Salosen omia töitä tältä vuodelta ja aiemmilta vuosilta. Sekaan mahtuu myös intialainen pop-up ravintola ja moctailbar. Mainioita hulluja kun ovat, nuo Komugi ja Teemu, oli näyttelyä vielä muutettu käyntimme jälkeen ja kieltämättä olisi mielenkiintoista nähdä miten. Ars Auttoisissa jokaisessa piilossa ja nurkassa on jotakin kiinnostavaa, jännittävää, hassua kaunista, kuten aurauskeppi, joka on valaisin. Kasvoille nousee hymy ja paikalta poistuu vähän hämmentyneenä ja iloisena. Yksityiskohdat ovat pieniä ja niistä muodostuu oma taiteensa. Näyttely nyrjäyttää ajattelun uudelle sähköautoradasta tehdylle uralle ja herättää kysymyksen miksipä ei.


Teemu on valittu tämän syksyn Habitaren Talentshoppiin, jossa esitellään neljä kiinnostavaa suomalaista muotoilijaa, joten kohta te kaikki siellä puhutte tästä miehestä.


Ars Auttoinen,
Keinuhongantie 17,
17610 Auttoinen.

-Tuija-Viime vuoden näyttelystä kirjoitin Löytämöön, sinne tekstiin pääset tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti