3.5.2018

Anopinkielen tuoksu

Kissanmutkassa kaikki on mahdollista: anopinkieli päätti kukkia. Ensin se teki varovaisen vihreät kukkavarret aivan salaa. Niissä oli vihreän pienen pavun näköisiä nuppuja, jotka venyivät soikeammiksi päivittäin, löysin yhden ja samalla huomasin, että niitä onkin kolme pitkää kukkavanaa. Lähimpänä ikkunaa ollut avasi kukkansa ensimmäisenä, tuoksu oli uskomattoman voimakas, jopa niin voimakas, että anoppi oli siirrettävä yöksi toiseen huoneeseen haisemaan, että sain nukuttua. Olisikohan Max Perttula kiinnostunut tämmöisen anoppituoksun lanseeraamisesta, täällä olisi nyt materiaalia. Nyt menossa on toinen kukkiva vana. Tämä kyseinen kukkija on anopinkielikokoelman kummajainen, sen yksi lehti on reilusti yli metrin mittainen ja yhden lehden se taivutti sivulle viistosti alaspäin, kuin tanssillisen kädenojennuksen tehdäkseen. Hirveä erikoisuudentavoittelija ikkunallamme.

Perjantaina olin ystäväni Annan kanssa Lahden Pihapiiri-messuilla, joiden paras anti näkyy toisessa kuvassa. Olimme kuuntelemassa, kun Hannimari Heino ja Kristiina Wallin lukivat otteita  Puutarhakirjeistä. Juuri tätä kirjaa olen kaivannut, kun on lukenut joka vuosi samat Mari Mörön puutarhakirjat sitä kaipaa jo jotakin lisää, onneksi myös Mari Mörö on kirjoittanut lisää, ei tässä kukkaismielisellä kasvisielulla ole hätää, kun saa upota hyvien kirjojen syleilyyn. Tästä teoksesta kenties lisää, kunhan olen sen ensin hitaaaaaasti nautiskellut.

Lopuksi pari kuvaa messuilta, jotka olivat melko samanlaisen tuntuiset, kuin aiemmatkin. Ihastelimme lahtelaisten koulujen Unelmien piha- pienoismalleja ja piirroksia, oli suklaasuihkulähdettä, kauppaa pihalla ja melko monessa trampoliini, inspiroiduimme puutarharomuroboteista ja hienosti huovutetuista linnuista. Pystyin välttämään huijaussipulit ja taimiostokset, meillä on niin hankala säilyttää ennen istutusta mitään kasveja, kun eräiden kanssa-asujien mielestä ne ovat ennen kaikkea ravinnoksi kelpaavaa ihanaa vihreää silputtavaa. Odotellaan kesäkuuta ja sitä, kun saa luvan kanssa mennä puutarhamyymälään ja iskeä taimet heti maahan kotona.


-Tuija-
6 kommenttia:

 1. Siis juuri tänään postasin kukkivasta anopinkielestäni, ettei pahemmin tuoksut. Hyvä, mutta oli mieto tuoksu ja kukki tuossa keittiön ikkunalla...ehkä siinä sen tuoksu ei niin voimakkaalta tuntunut, kuin jos olisi makuuhuoneessa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan olla, että sinun anoppisi on kohteliaampaa vähähajuisempaa versiota.

   Poista
 2. Oi, olen ihaillut noita messuja muidenkin blogien välityksellä ja näyttää ihanalta! Ihana tuo kukkahattutäti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna siellä tuntui olleen tosi moni blogihenkilö. Tommosta kukkapäähinettä tekis mieli kokeilla itsekin tehdä.

   Poista
 3. Käsittääkseni yöperhoset pölyttävät anopinkielten villejä sukulaisia, joten ei ihmekään, jos tuoksu voimistuu yötä kohden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mielenkiintoinen tieto. Tämän kerrottuani ei minua enää pidetty herkkänenäisenä hulluna, kun sanoin, että herään voimistuvaan hajuun.

   Poista