1.8.2018

Salainen Bambi ja Kuu




































Kesäkuun lopulla kävimme Riihimäellä museoretkellä. Etsimme myös salaperäisen Bambi ja Kuu -nimisen pikkuisen liikkeen, jota olimme seuranneet äitini kanssa instagramissa jo tovin.

Bambi ja Kuu kätkee pikkuruiseen liiketilaansa valtavan aarrekätkön, valikoima on paljolti siivekäs, on täytettyjä, puisia, posliinisia lintuja, seassa koruja, patsaita, huonekaluja, kukkia, kasvitauluja, vanhaa lasia, uusia ruukkuja ja oikeastaan ei yhden käyntikerran jälkeen voi edes muistaa mitä kaikkea näkikään.

Esineiden taivas on hyvin valikoitu, uusien tuotteiden on sovittava vanhan linjaan ja se on toteutettu taitavasti, eikä tunnelma ole valkoisen romanttinen vaan mystisempi, menneiden aikojen makuinen. Täällä tarjolla ei olekaan mitään tavallista tylsää Arabian vanhaa kuppia, vaan kotoisan västäräkin vieressä on vihreätakkinen papukaija ja takajaloilleen noussut saukko toimii sisäänheittäjänä. Enkä nyt edes huijaa. Tulee tunne, ettei voi olla ihan varma, mitä seuraavalla kerralla on vastassa, ehkä helmikaulakoruinen mammutti tai näiden kaikkien posliinilintujen munimia munia kasoittain.

Bambi ja kuu tekee vihersomistusta ja myynnissä on myös pieni valikoima kasvikunnan edustajia. Liike on taideteos, kuin runsas keräilijän koti, josta vieras saattaa lähteä kassissaan muisto vierailusta ja vähintään kymmenen ideaa oman kokoelmansa parempaan esillepanoon.


Paljokas on tunnelma ja hyvä niin, Löytämö tykkää!

EDIT
Bambi ja Kuu on muuttanut osoitteeseen Hämeenkatu 4, 11100 Riihimäki. Vaikka et pääsisikään paikalle kiertää Bambi ja Kuu myös joitakin tapahtumia, kannattaa siis seurata missä näitä salaisia aarteita voi nähdä.


- Löytämön Tuija-

2 kommenttia:

  1. Oooh, käyntikohteiden listalle. Ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainiota, tuntuu melkein velvollisuudelta kertoa tämmöisistä salaisista aarteista, ettei mene keltään ohi.

      Poista